FN Blog / Vér-nyomás / Ne tessék felülni!
Nyomtatás Betűméret
Ne tessék felülni! 2008-11-25 11:04:38
Ezek az állítások rendjén volnának amúgy, egy bajuk van: koptatják a szavakat! Mert egyáltalán nem mindegy, ki kereskedik ezekkel az érvekkel.

„A daganatos betegségek nagy része megelőzhető és jó részük gyógyítható lehet. Miért kell mégis emberek tízezreinek meghalni évente ebben a betegségben? Hogyan tud Ön segíteni saját magán, vagy hozzátartozóján?”

Ezeket a sorokat olvasom az interneten egy magát kínáló honlapon. Szerzője régi motoros, egykor milliókat keresett, vastag sorok kanyarogtak Dalszínház utcai irodájuk és laborjuk előtt. De a csodaszer, amelyet ajánlottak, sajnos nem fújta el légterünkből a gyilkos kórt.

Nem is az a baj, hogy újra itt vannak (sokáig vizsgálódott körükben az adóhivatal, súlyos milliókkal tartoztak), még csak azért se szólnánk, hogy megújult csodaszerüket ajánlják ismét, persze más verzióval. S nem is ajánló soraik bántják a  szemet: „Az Ön dolga szembenézni a betegséggel és harcolni. És higgye el, jó esélye van, hogy győzzön!”

Ezek az állítások rendjén volnának amúgy, egy bajuk van: koptatják a szavakat! Mert egyáltalán nem mindegy, ki kereskedik ezekkel az érvekkel. Mert üzletre használni az igazságokat, méghozzá azon a mázosra pingált nyelven, ami egyedül "engem" tart a tudás felkent birtokosának, hát minimum veszélyes!

Amikor az ember eljut a honlap alján az egyhavi adag 2500 forint fordulatig, akkor megremeg a keze és a sírás szorongatja eltávozott szerettei okán: mert ennyi summáért - ki tudja, mi sok, mi kevés? - ígérik a gyógyulást, bátran és gátlástalanul.

„Semmiféle káros mellékhatásuk nincs. Még hányingert sem okoznak.” - olvasható végül az ajánlat végén. Nem igaz: ingert okoz az a kereskedelmi gátlástalanság, amely az ilyen termékek mögött meghúzódik. 

Ne tessék felülni nekik!


Cimkék: gyilkos kór, csodaszer, szerek
26 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Husztipán Lajosné 2008-11-25 21:25:30
Átestem a betegségen / a Múlt idő optimizmus jele/. Soha nem ültem fel a csodaszereket hirdetőknek. Csak az orvos utasításait követtem és viseltem a sorsomat /igaz, nem könnyen!/Az AVEMAR-t viszont ittam, mert orvos ajánlotta.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Ha ingerel a tehetetlenség, amit a betegrendszer vált ki belőled, ide kiöntheted a szemetest. Csak óvatosan: itt is emberek élnének! Részletek

Hirdetés

A Rák könyv - írta: Rege Sándor

Keresés

Blogértesítő - Vér-nyomás

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről