FN Blog / Vér-nyomás / A rák napja - legyen bátorsága!
Nyomtatás Betűméret
A rák napja - legyen bátorsága! 2008-04-08 16:02:06
Testközelben a rák! Legyen bátorsága megnézni! Nekem volt! Gyalázatos betegség, tessék nekem elhinni! A nemzeti ráknapon, április 10-én szimpóziumot és kiállítást is rendeznek róla. De nem biztos, hogy mindenki a helyén lesz ott.

 Könyvet is írtam a betegségről: Rákkönyv - a gyógyulásról, ez volt a címe. Nem azért írtam, mert én jobban tudom, vagy mert többet tudok róla, bár csakugyan testközelből tapasztalhattam meg. Az emberben ott a kényszer, hogy elmondja mindenkinek, sőt a fülébe ordítsa, hogy vigyázat, veszély!

Ennyit akart a könyv: küzdésre bíztatni mindenkit. Aki részese a küzdelemnek és aki  küzdésre bíztathat másokat. A könyv előszavának megírására elsőként a kiadó a Magyar Rákellenes Liga elnökét kérte fel. Nem tudom, hogy ő elolvasta-e a könyvet, talán igen, de azt felelte a kiadónak, ne jelentesse meg ezt a könyvet.

Valamennyien ledöbbentünk: a könyv szerkesztője is, én is. Nem arra szólt a felkérés, hogy mondjon véleményt a könyvről, netán döntse el a sorsát, úgy gondoltuk, írástudók csinálták, talán értenek a kommunikációhoz, az olvasó nyelvén, vagyis ez a része rendben van. Ajánlani vagy nem ajánlani? - a kérdés így szólt. Ám az elnöknő - tök ismeretlenül is - vette a bátorságot, hogy ítélkezzen!

Most a hazai nemzeti ráknap első hivatalos fölszólalója éppen ő lesz. (Megosztó személyiségéről nemrég az ÉS-ben nagyhatású riportban számoltak be!) Vagyis a rákbetegek képviseletében ő fog... Mit is tesz? Megosztja az embereket?

A könyv végül nem kisebb személyiség, mint az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának ajánlásával jelent meg. Nem átallotta "jószívvel" ajánlani, mindenkinek. Úgy gondolta, hogy mindenkit, aki a rák elleni küzdelemben a kitartásra serkent, támogatni kell.

Ha professzionális, ha laikus. Az akarat és a támogatás a lényeg.

Sajnos, akiért íródott a könyv, tavaly elment. S itt van mégis, ebben a könyvben.


Cimkék: Küzdelem, rákegészség, akarat
23 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. laszlo,arad, romania 2010-03-18 19:20:30
Eltelt 1o ev amiota Dr.Beli Laszlo foeorvos megmentett rakos betegsegemboelNagyon koeszoenoem hogy elek.
5. Laci 2010-02-19 15:06:51
Sajnos én is nagyon sülyos rákos voltam,és valóban imába kellene foglalni a rákos emberek megmentőit.
Engem Dr.Béli László urológus főorvos mentett meg.
4. Andrea 2008-04-15 22:31:49
A Rákellenes Liga elnöknőjének mi lehetett a kifogása a könyv ellen? Hiszen a könyv csak segit mindenkinek. Ők is árulnak ebben a témában könyveket, kicsit durvának találom. ahogy a kórházakban ajánlják a betegeknek. Ha ingyenes ápolást, és folymatos tanácsadást nyújtanának ingyen a rászorulóknak, akkor elhinném, hogy önzetlenek, és nemcsak nyereségvágy irányitja a Ligát...
3. zsoka 2008-04-10 20:09:46
Én voltam rákos , ez nagyon morbid dolog mikor az embernek azt mondják :RÁKOS VAGY . Ha vallásos lennék most imába foglalnám annak az orvosnak a nevét aki megoperált és sikerült a mütét . ÉLEK
Harsányi Nándor doktor Úr
nem fogadott el pénzt mert azt mondta neki a legnagyobb ajándék hogy sikerült megmenteni.Köszönöm neki . De sajnos nem mindenki ilyen a pofonok csak ezután jöttek de bőven, a munkanélküliség a kirekesztés. Csak az tudja aki benne van ...
2. Noti 2008-04-09 21:13:04
Nagy úr az irígység! Gondolom (bár nem tudom) ez (is) lehetett a dolog hátterében. Amolyan "nehogy már egy Rege Sándor csak úgy könyvet írogasson itt erről a témáról amiben ugye mi vagyunk a profik" elmélet alapján próbáltak keresztbe tenni. Nem sikerült nekik, a szerző kitartásának köszönhetően, amihez ezúton is gratulálok.
A Rákellenes Liga elnöke meg szégyelje magát! Nem hiszem, hogy neki ezt a hozzáállást kellene képviselnie...
Na ez nálam egy ötcsillagos bejegyzés.
1. Kati 2008-04-09 18:32:02
Sajnos,tény. Olyan emberek,állnak a dobogó felső fokán akik már megkoptak,nem tudják,vagy nem akarják tudomásul venni,nem mondanak le a hatalom ízéről. Szerencsére akik a gyógyulásunkat segítik, mindig melettünk vannak. Az én orvosom mindig mindenben segít,bármikor, fordolhatok hozzá bizalommal, nem csak én,bár ki. Sokat segít, ha az ember tudja, a család után, akik a fő fő támogatónk,hozzájuk is fordulhatunk, azt hiszem nem lehetünk érte elég hálásak( nem hálapénzről beszélek, az én orvosom nemfogadott el egy vasat sem,mondván, így is van gondja a családomnak)Viszont a rák liga szó szólói, egy párszor megtalálják az embert kórházon belül.Jó pénzért könyvet ajánl(éppen van nálam egy felesleg, jó pénzért), ha nem veszel, milyen beteg vagy, te nem akarsz meggyógyulni, nem teszel meg mindent a gyógyulásodért, de tag is lehetsz, ha belépsz...... Mindezt emberi méltányosságból. Mindenkinek gyógyulást,jó kedvet(ingyen recept) imádó családot,hozzátartozókat, akik nem engedik, hogy elengedd magad, ne önnmagaddal foglalkozz.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Ha ingerel a tehetetlenség, amit a betegrendszer vált ki belőled, ide kiöntheted a szemetest. Csak óvatosan: itt is emberek élnének! Részletek

Hirdetés

A Rák könyv - írta: Rege Sándor

Keresés

Blogértesítő - Vér-nyomás

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről