FN Blog / Vér-nyomás / Felülteljesítők
Nyomtatás Betűméret
Felülteljesítők 2008-03-11 13:00:00
Az orvosi lobbi, amely a leghangosabb volt, nem ugyanonnan nézi a zűröket, mint ahonnan a leendő páciensek.  Hárommillió ember most boldog.
Úgy kell nekik!
Mivel fogják vajon levezetni az indulataikat, amikor rájönnek, hogy át vannak verve? Persze aligha tehetnek szemrehányást másnak önmagukon kívül!
Az orvosi lobbi, amely a leghangosabb volt, nem ugyanonnan nézte a népszavazási kérdéseket, s a mögötte megbújó zűröket, mint ahonnan a leendő páciensek. Mert, bár nem szép, de nem egy oldalon állnak.
Erre príma példa a hódmezővásárhelyi. Ott már a népszavazás utáni hétfőre virradóra körbekiabálták az országot: az ő kórházuk azonnal eltörölte a napidíjat. Nekik nem kell se törvény, se parlament - ezt már én teszem hozzá.
A felülteljesítők veszélyes állatfaj!
A kórház bár jogilag az önkormányzaté, mégis az állam és az adófizetők pénzéből tartják el, működtetik! Arra hivatkoztak, hogy ott a szavazásra jogosultak több mint ötven százaléka voksolt a díjak eltörlésére. A törvény felülírása, amely ezt korábban elrendelte, ettől még nem áll jogukban, ezzel ugyanis nincs kivonva a forgalomból!
A törvény él, bár kezdeményezték újraírását!
Az önkényes döntés önbíráskodás. Nem kell megvárni semmiféle ítéletet, jogi utakat lehet félresöpörni azzal: majd én meg mondom, hogyan legyen!
A népfelség azért mégsem minden jog felett álló intézmény! Vagy mégis?
Vagy mégsem?


Cimkék: népszavaz, díj, jog
19 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Akárki 2008-03-11 15:21:51
Ha már rákérdeztél, akkor igen. Vagyis egy demokráciában a népfelség vagy éppen népfenség elve minden jog felett álló intézmény. Attól demokrácia. Ha már nem az van amit a többség akar, akkor az már nem demokrácia.
A vizitdíj meg csak egy újabb pénzbehajtás volt. Nem kell fillérekért elkótyavetyélni az Állami vagyont, általában jó haveroknak, máskor meg kenőpénzért. Nem kell milliárdokat költeni propaganda célokra. Nem kell ilyen hatalmas Államapparátust fenntartani. És még lehetne sorolni. Tessék egy kicsit végre már odafent is összehúzni a nadrágszíjat. Az nem állapot, hogy évről-évre tíz meg száz milliárdok csorognak el feleslegesen a közösből, mert tojik rá mindenki odafent, mélyen áron alul, fillérekért "privatizálják" az ingatlanokat, aztán meg azt mondjuk a csórónak, hogy most akkor tessék még többet fizetni, mi meg csináljuk tovább ugyan úgy a mi "bulinkat". Végre egyszer már azt kellett mondani, hogy ácsi uraim, most már elég volt! A mi nadrág szíjunk már épp elég feszes, most már tessék odafent is elkezdeni DOLGOZNI végre és húzni egyet (de inkább kettőt) a saját szíjunkon is!
Az a baj, hogy így is elég későn jött ez, már sokkal korábban kellett volna, és akkor nem jutunk el idáig.
1. jka 2008-03-11 15:07:15
... és természetesen Hódmezővásárhelyen is mélyen elítélik az etnikumi kisebbséget, aki ugyanígy tesz az egyéb jogszabályokra... mert náluk a többség azt tartja helyesnek...

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Ha ingerel a tehetetlenség, amit a betegrendszer vált ki belőled, ide kiöntheted a szemetest. Csak óvatosan: itt is emberek élnének! Részletek

Hirdetés

A Rák könyv - írta: Rege Sándor

Keresés

Blogértesítő - Vér-nyomás

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről