FN Blog / Vér-nyomás / Betegfuvar
Nyomtatás Betűméret
Betegfuvar 2008-02-25 15:12:59
Amennyiben azt mered mondani az állami egészségügyben: „Kérem, én alternatív terápiát vennék igénybe", a mi szuper egészségügyi rendszerünk végleg leveszi rólad a kezét!

Hát ez az agyrém.
Amennyiben azt mered mondani az állami egészségügyben: „Kérem, én alternatív terápiát vennék igénybe, mert az önök kemikáliái pusztítanak és nem gyógyítanak” – a mi szuper egészségügyi rendszerünk végleg leveszi rólad a kezét! Vagyis csődöt mond!

Fizetned továbbra is kell, dolguk végezetlen is beszedik tőled minden hónapban a járandóságukat, amit kiróttak rád!
Tekintet nélkül arra, tudnak-e, képesek-e rajtad segíteni vagy sem!

Mondok egy sajátságos példát, amely bemutatja a magyar „kényszergyógykezelés” iskolapéldáját.

Elengedhetetlen, mondja a magánorvosod, hogy elvégeztess egy képalkotó vizsgálatot, hogy megtudjuk, van-e daganat az agyban avagy sem!
Ki mondaná, hogy ez nem létszükséglet?
Igen ám, csakhogy a beteg járóképtelen már, annyira legyengült, és a lakásába ugye nem lehet a Computer Tomografot kiszállítani. Vagyis mentőt kell hívni.
A háziorvos készséges, segít a szállítást megszervezni, hiszen ennyi az állami szolgáltatásból még privátbetegnek is jár. A vizsgálat délután ötkor van, kora délutánra szállító mentőt rendel másnapra.

Másnap reggel negyed kilenckor csengetnek, beállít a mentő. Nekik a körfuvarban úgy felel meg, hogy most felveszik a beteget.
Megőrültek? És mit csinálnak a beteggel délután ötig?
„Letesszük a rendelőben és majd érte megyünk a vizsgálat után!”
Ezt nem engedem! – ordítanék velük, de minek? Ilyen a rendszer!
Elhajtom őket.
Felhívom a magán szállító szolgálatot, akik megjönnek pontosan fél ötre, beviszik a képalkotó vizsgálatra, ott mozgatják, segítenek ellátni, majd hazaszállítják. Kiállítják a számlát is: 16 000 forintról.
Erre a napra pedig az egészségpénztár beszedett tőlünk legalább 3000 forintot! A már emlegetett 33 év alatt, amióta pl. tb-t fizetsz pedig uszkve 36 milliót (mai áron!).

Gratulálunk annak, aki szerint a magyar egészségügy működése kiváló! És aki szerint ide nem kell a biztosítók közötti verseny!


Cimkék: kézrátét, képalkotás, magánszállító
4 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. dr Balogi zsuzsanna 2008-06-16 05:33:54
Ugye nem várható el az egészségbiztosítótól, hogy az általunk befizetett pénzekből kétes értékű és hatású " gyógyításokat " finanszírozzon. Sem a kozmetikust , sem a fodrászt nem finanszírozza, mért fizessen a kézrátétlért, vagy a pí-vízért ?

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Ha ingerel a tehetetlenség, amit a betegrendszer vált ki belőled, ide kiöntheted a szemetest. Csak óvatosan: itt is emberek élnének! Részletek

Hirdetés

A Rák könyv - írta: Rege Sándor

Keresés

Blogértesítő - Vér-nyomás

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről