FN Blog / Vér-nyomás / Fájdalomterápia, ünnepen
Nyomtatás Betűméret
Fájdalomterápia, ünnepen 2008-03-05 13:06:47
A betegség, a fájdalom nincs tekintettel se ünnepre, se hétvégére. Jön, megkínoz, bedöngöl a párnáid közé és csodatévőnek kiáltod ki, aki enyhíteni képes, vagy el is téríti tőled. Amikor a daganat felhúzódik már az agyba, olyan kínok keletkeznek, amire azt mondják: lekaparná a falat is.
Ilyenkor rohangálsz, hogy a kedvesed, a családtagod, fiad, lányod életén, gyógyulásán, betegségén könnyíts.
A Hospice Alapítvány irodájában – ők tudják ma a legtöbbet a daganatterápiában a fájdalomról – bánatosan közölték, hogy sajnos az ő engedélyük csak bizonyos kerületekre terjed ki a fővárosban.
„Micsoda?” – azt hiszem ordítva kérdeztem. Hát igen, a tevékenységük csak egyes körzetekre szól: oda akár napi rendszerességgel kijárnak, különösen fájdalomterápiára. „Őrület” – mondom a főnővérnek. „Ünnepnap van, és valakinek enyhítenie kellene Juditom fájdalmait.” Felajánlom nekik, ha kell saját kocsimmal elfuvarozom az orvost, akár naponta többször is: oda is, vissza is.
Nagyon sajnálnak. Nem tehetik. Így szól az engedélyük.
Nem értem.
Azt gondolnánk, hogy az orvosi eskü, a gyógyító elhivatottság egyetemes és korlátok nélküli. Milyen rendszer az, amely a gyógyításban fékezni kötelez a kerületet, a város határát jelző táblánál?


Cimkék: fájdalom, ünnep, határok
18 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Ha ingerel a tehetetlenség, amit a betegrendszer vált ki belőled, ide kiöntheted a szemetest. Csak óvatosan: itt is emberek élnének! Részletek

Hirdetés

A Rák könyv - írta: Rege Sándor

Keresés

Blogértesítő - Vér-nyomás

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről