FN Blog / Vér-nyomás / Beteg a rendszer?
Nyomtatás Betűméret
Beteg a rendszer? 2008-02-23 15:03:08
Amikor súlyos beteg van a családodban, akkor nemcsak ő, de a teljes környezet más életmódra kényszerül.

Tudtátok?
Életet kell váltani!
Már egy influenza vagy egy vesegyulladás is átrendezheti például az időbeosztást, a leosztott szerepeket, de a tartósan beteg felrúg minden kialakult rendet.
A halálos beteg pedig számos dolgot visszavonhatatlanná tesz.
Ezért mindazok, akik érintettjei a gyógyulásnak, másképpen tekintenek az egészségügyi szisztéma működésének reformjára, mint a kibicek és más haszonlesők.

Mondok egy példát: sokan vágynak arra, hogy amikor betegek, nyűgösek, fájdalmak gyötrik őket és harcolnak a gyógyulásért, nyugalmat élvezhessenek. Egyágyas, kétágyas szobát szeretnének, komfortot és törődést, mint odahaza.
Ma már elérhető, de fizetned kell érte!

Miért is?
Aki mondjuk 54 évesen vágyna erre a „luxusra” (ez nagyon is elképzelhető, ötven felett jön a fáradó kor), vagyis élete során mondjuk már 33 éve finanszírozza havonta tb-járulék formájában az egészsége biztosítását, miért fizessen most naponta mondjuk 3000 forintot ezért? Mit csináltak 33 év alatt az általa befizetett pénzzel, hogy még erre sem futja?
Mondhatjuk akkor, hogy Magyarországon jól működik a gyógyító szisztéma?

Pedig akadt politikus, aki nem átallotta azt mondani, hogy itt egy kiváló rendszer szétverése folyik!


Cimkék: visszavonhatatlanság, életváltás
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Noti 2008-03-16 13:06:26
Azért döbbenetes, hogy te még mindig elhiszed azt a demagóg szöveget, hogy jönnek a magánbiztosítók és majd ugyanezért a pénzért kolbászból lesz a kerítés az EÜ-ben. Hát persze, mert ők ugye azért fognak beszállni, hogy abban a nagy veszteségben osztozzanak az Állammal amit a jelenlegi EÜ rendszer termel. Ez egy szép mese. Hát persze, még véletlenül sem profitot akarnak majd termelni, dehogy! Ők a mínuszt akarják finanszírozni. Sőt, mégtöbb mínuszt akarnak majd finanszírozni. Mert persze, ahogy azt Ágika megmondta, ugyanennyi befizetéssel egy ágyas szobák lesznek a kórházakban, széffel, házimozi rendszerrel, hifivel. Ja, a betegekért meg limuzin megy majd. Mindenkiért külön-külön. Természetesen a kórházak műszerezettségét is felfejlesztik, meg az orvosok, ápolók bérét is megduplázzák. Hogy miből? Hát a biztosítók fedezik majd, természetesen szívességből, mert persze plusz pénzeket nem kérnek majd...
Szép álom, van még aki beveszi?
Ja és igen: "Ön hazudozik Orbán úr! Ön azt hazudja az embereknek, hogy mi vizitdíjat, meg napidíjat akarunk bevezetni. Kérem, hogy ne vezesse félre a választókat ilyen aljas hazugságokkal!" -Gyurcsány Ferenc 2006. Májusában-

És azért arra is kíváncsi lennék, hogy mire nyilatkozta azt Horváth Ágnes többször is, hogy lesznek majd kiegészítő csomagok a biztosítóknál? Ha ugyanazért a pénzért amit eddig fizettünk mindenféle extra jár nekünk majd a beteg ellátásban, akkor mégis kinek/minek lesznek a kiegészítő csomagok? Mégis mi értelme lesz? Értsünk már a fél szavakból is emberek! Magyarra fordítva, azért a pénzért (vagy egy kicsit többért) amit eddig fizettél kapod majd a szart, aki meg normális ellátást akar az fizet szépen mint a katonatiszt. De azért csak álmodozzunk, hogy nem így lesz...

Megjegyzem, azt soha senki nem mondta, hogy egy kiválóan működő rendszer szétverése folyik. Abban mindenki egyetért, hogy változtatni kell a rendszeren. Tehát azért ekkorát ne ferdítsünk már!
A vita azon van, hogy a változás milyen irányba induljon el? Egy abszolút profitorientált, haszonhajszoló rendszer legyen (MSZP, SZDSZ), vagy egy szociálisan érzékenyebb, amely nem a profitot részesíti előnyben, inkább azt, hogy a csóró is megfelelő ellátást kapjon.

Erre nem tudok 5 csillagot adni, mást meg elvből nem adok senkinek, úgyhogy inkább nem osztályoztam.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Ha ingerel a tehetetlenség, amit a betegrendszer vált ki belőled, ide kiöntheted a szemetest. Csak óvatosan: itt is emberek élnének! Részletek

Hirdetés

A Rák könyv - írta: Rege Sándor

Keresés

Blogértesítő - Vér-nyomás

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről