FN Blog / Vér-nyomás / A gyógyuláscirkusz!
Nyomtatás Betűméret
A gyógyuláscirkusz! 2008-02-29 16:12:04
A betegség nem az egészség ellentéte. Más állapot, amit nem te választasz. Ezekben a sorokban nem az egészségről vagy betegségről, hanem a gyógyulásról folyik majd a szó. A létezésnek arról a térközi állapotáról, amibe a betegségzűr sodor.

Ez a más állapot kódolva van a génjeidben, beadagolod az életmódoddal, a táplálkozással, a hajtással vagy a tunyasággal. Ahogy létezel.
Vér–nyomás!
Ezekben a sorokban nem az egészségről vagy betegségről, hanem a gyógyulásról folyik majd a szó. A létezésnek arról a térközi állapotáról, amibe a betegségzűr sodor.
Vagyis amikor magatehetetlen, kiszolgáltatott, elesett vagy, és éppen azért harcolsz magaddal, a szervezeteddel, a gyógyító műintézményekkel, a gyógydokik hierarchiájával, a szisztémával, hogy talpra állj. (Néha ezt épp az ellenükben éred el!)
És arról, hogy a környezeted: a családod, a szomszédaid, a barátaid, a városod, a régiód, a rendszered, az államod hogyan él vissza, vagy él ellened, vagy az érdekedben – mindezzel!

A kiszolgáltatottság létállapotából szükséges pártfogás vagy hiányában a szemétség lesz porondon.

Miénk ez a gyógyuláscirkusz! 


Cimkék: gyógyulás, egészség, kiszolgáltatottság
53 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

9. pocsimari 2009-02-15 21:26:13
Amit sérelmezek: 54 évesen megértem, hogy abban a korban amikor szükségem lenne ellátásra kevés az esélyem rá, pedig hosszú éveken keresztül egészségesen csak fizettem, nem vettem igénybe semmit.
Igaza van az előttem szólónak , hogy vitamin egészséges életmód segíthet, de akkor is szükség lenne egyes kivizsgálások elvégzésére , hogy fel tudja az ember mérni , hogy milyen veszélyek fenyegetik, milyen irányú terápiákkal tudja kivédeni a visszafordíthatatlan betegségeket, esetleg hirtelen halált, ami manapság gyakori.
Sajnos mi már ilyen segítségre sem számíthatunk az egészségügyi ellátástól, mintha az lenne a hallgatólagos megállapodás, hogy így nyugdíjhoz közel ne sokan maradjunk meg, mert nem csak a betegség kerül pénzbe, hanem az is ha sokáig élünk.
8. irda 2008-05-25 18:13:49
Javaslat

a támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozási rendjére vonatkozó kormányrendeleti szabályokra

A támogató szolgáltatás a fogyatékos emberek családi, lakókörnyezetben történő ellátását, gondozását, önrendelkezésen alapuló önálló életvitelét, a társadalmi életben való teljes jogú részvételét segítő szociális szolgáltatás.

A közösségi ellátás saját lakókörnyezetben élő krónikus pszichiátriai betegeknek, és szenvedélybetegeknek nyújt segítséget a pszicho-szociális-rehabilitáció eszköztárával.

Az alacsonyküszöbű ellátás a megkereső munkára, valamint az anonim és önkéntes igénybevételre épülő szolgáltatás, amelynek célja a szenvedélybetegség által okozott ártalmak csökkentése, az életet veszélyeztető helyzetek elhárítása, valamint az életmódváltozás elindítása, segítése.


Az Szt 86. § (1) bekezdésében foglaltak szerinti hozzáférésen azt kell érteni, hogy az önkormányzat segítséget nyújt az igénylőnek az ellátáshoz való hozzájutás eléréséhez. (Pl. a szolgálat részére nyújtott anyagi támogatás révén, információ nyújtással, tájékoztatással stb.)

A szolgáltatás működtetését bármely fenntartó végezheti a működési engedélyezésre, a szakmai feladatok szabályozására, valamint a finanszírozásra vonatkozó előírások figyelembevételével. Egy fenntartó egy azonos ellátási területre csak egy szolgáltatásra kaphat befogadást illetőleg állami támogatást.

Ha szeretnétek felrakom a készülő korményrendeletet!!
7. rotnak 2008-04-12 13:32:21
A mult héten elmentem gyógyszert iratni a szakorvosi rendelőbe. Előjegyzésem 2óra 20-ra szólt. Amikor odamentem, kb. 15 ember ült. A rendelés 2órakor kezdődött.Megkérdeztem kinek szól a előjegyzése 2.20-ra. Néma csend. A rendelőből röhögés hallatszott. Fél három után bekopogtam. Aszisztensnő ki. Azt mondja értekezlet van lent a kórházban. Mondom és orvos van itt igen, feljött. 2.20-ra szól a papirom, az már nem lesz. Különben mi közöm hozzá, hogy hol van értekezlet. Ha az orvos itt van rendeljen.Vagy úgy gondolja, ha a többi nem dolgozik , akkor ő sem? Még tíz percet várattak bennünket és akkor kezdték behívni az első embert.
6. Jakab Zsuzsanna 2008-04-11 17:18:29
A múlt héten én is nagyon beteg lettem, hánytam és hasmenésem is volt egyszerre, a hideg rázott, minden bajom volt. Felhívtuk az ügyeletet, a háziorvost, egyik sem volt hajlandó kijönni. Nagyon rosszul esett. Nem tudom, miért fizetem a TB-járulékot és társait.

Tisztelettel: Jakab Zsuzsanna
5. FITT 2008-03-02 13:06:15
Egyetek c vitamint napi 3-10 grammot, és mindenféle vitamint kb. 10 félét, akkor nem lesz magas vérnyomás, nátha + lefogyni pl: 170 cm-es legyen kb. 70 kg-ne 90!!!!!
4. Mészárosné Batta A. 2008-03-02 08:46:05
A legjobb az, ha az ember egy kicsit odafigyel, tulajdon testére és annak elő-jelzéseit figyelmbeveszi! Ehhez nem kell feltétlenűl hipochondernek lennei, mert az már szellemi betegség kezdete!!!
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Ha ingerel a tehetetlenség, amit a betegrendszer vált ki belőled, ide kiöntheted a szemetest. Csak óvatosan: itt is emberek élnének! Részletek

Hirdetés

A Rák könyv - írta: Rege Sándor

Keresés

Blogértesítő - Vér-nyomás

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről